About FUV

Η FUV ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόδωρο Σωτήριο Τούντα το 2005 ως αρχιτεκτονικό γραφείο, με αντικείμενο τις μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων μικρής ή μεγάλης κλίμακας και συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Office

Διαπιστώθηκε πολύ γρήγορα η δυσκολία στην ποιοτική υλοποίηση των αρχιτεκτονικών μελετών και στην εφαρμογή των προδιαγραφών του εκάστοτε έργου, οπότε το 2008 αναπτύχθηκε ο κατασκευαστικός τομέας με την ίδρυση της FUV ConstructionsΣτόχος μας ήταν ο ολοκληρωτικός έλεγχος της κατασκευής, υποχρεώνοντας στην απαραίτητη εκπαίδευση των συνεργείων πριν την ανάθεση της εκάστοτε εργασίας. Με αυτό τον τρόπο ήρθαμε πιο κοντά στη νοοτροπία του «μάστορα» του τεχνίτη που είναι ο βασικός παράγοντας για το ποιοτικό αποτέλεσμα. Έτσι αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία μας σε προγράμματα εκπαίδευσης και τεχνικών σεμιναρίων.

Παράλληλα με τις τρέχουσες μελέτες και κατασκευές έργων, διαπιστώσαμε τη μεγάλη έλλειψη νέων και καινοτόμων υλικών στην Ελληνική αγορά. Έτσι ξεκινήσαμε να εισάγουμε συγκεκριμένα προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά στα έργα μας, ώσπου το 2013 αναπτύχθηκε ο εμπορικός τομέας με την ίδρυση της FUV Products.

Από το 2020 είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι της BlowerDoor GmbH στην Ελλάδα,

 

Our Mission Statement

Τα αρχικά της FUV προέρχονται από τις λατινικές λέξεις FirmitasUtilitasVenustas(κατά τον Vitruvio) που σημαίνουν ΣταθερότηταΛειτουργικότηταΑισθητική. Αποτελούν τις τρεις βασικές αξίες του σωστά δομημένου χώρου και της Αρχιτεκτονικής γιατί μόνο όταν αυτές βρίσκονται σε μεταξύ τους ισορροπία, επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Αυτές είναι οι ίδιες αξίες που εκφράζουν τον τρόπο προσέγγισής μας, τον οδικό μας χάρτη  σε οτιδήποτε αναλαμβάνουμε και ολοκληρώνουμε αποτελεσματικά καθώς ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που βρίσκουμε.

Το όραμά μας και η αποστολή που έχουμε επιλέξει να φέρουμε εις πέρας

 

Η επιδιωκόμενη συνεισφορά μας στη σύγχρονη δόμηση ξεπερνάει την διαδικαστική παροχή υπηρεσιών μελέτης, κατασκευής ή ανακαίνισης κτιρίων και πώληση οικοδομικών προϊόντων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα των υπηρεσιών και των προϊόντων μας, βελτιώνει την ποιότητα διαβίωσης των συμπολιτών μας στους χώρους που ζουν και εργάζονται, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, εξαλείφοντας τα συμπτώματα του αρρώστου κτιρίου που αθόρυβα υποβαθμίζουν την ποιότητα της σημερινής καθημερινότητας. Στην ομάδα μας είμαστε παθιασμένοι και σίγουροι ότι με την συνολική μας προσέγγιση συνεισφέρουμε υπεύθυνα στην κοινωνική, οικονομική και αισθητική ανάπτυξη της χώρας μας.

Πιστοποιήσεις

Ο ιδιοκτήτης οφείλει να προστατεύεται και να λαμβάνει εγγυήσεις για την ποιότητα, την απόδοση και την ασφάλεια των κτηρίων στα οποία θέλει να επενδύσει. Οι δηλώσεις τόσο των μελετητών όσο και των κατασκευαστών, είναι κατά βάση μεροληπτικές και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν τρίτοι φορείς πιστοποίησης που επιβεβαιώνουν ότι οι υπηρεσίες και τα υλικά ανταποκρίνονται σε αντικειμενικές απαιτήσεις και παραμέτρους.

Μόνο η πιστοποίηση ποιότητας που εκδίδεται από τρίτο ανεξάρτητο μέρος εγγυάται ότι μια πραγματική μελέτη εφαρμογής θέτει τους μέγιστους στόχους και πληροί τις απαιτήσεις ώστε η τελική κατασκευή να προσφέρει αυτό που υπόσχεται.

Όπως τα παγκοσμίως γνωστά εργαστήρια της TÜV NORD, πιστοποιούν υλικά και τεχνικές, κατόπιν σύγκρισης και ελέγχου ίδιων διαδικασιών για όλους, έτσι και στον κτηριακό κλάδο υπάρχουν φορείς παγκόσμιας κλίμακας για την συνολική πιστοποίηση των κτηρίων. Αυτοί είναι:

Όλοι οι παραπάνω φορείς έχουν τον ίδιο στόχο: τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για τη δημιουργία ενός κτηριακού αποθέματος με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και πάνω από όλα τη βέλτιστη συνθήκη άνεσης των ανθρώπων μέσα σε αυτό.

 

Στην FUV είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε συμβουλευτικά τον εργοδότη μας στην απόκτηση μιας ή και περισσότερων από τις παραπάνω πιστοποιήσεις.