FUV | Οικία Vaona
155
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-155,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden,vertical_menu_hidden_with_logo, vertical_menu_width_260,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Είδος;

Κατασκευή καταστήματος

Θέση:

Χαλάνδρι

Κωδικός:

Ds54

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανακαινίσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κατηγορία: CasaClima R – Υφιστάμενο

Θέση: Verona

Ημερομηνία: 25.09.2015

Διάκριση: CasaClima Award

Μελετητής: Venturini Giovanni Geom.

Σύμβουλος CasaClima: Guardini Mattia Ing.

Σύμβουλος CasaClima: Venturini Giovanni Geom.

https://www.agenziacasaclima.it/it/casaclima-r-casa-vaona–16-6434.html

Έργο

Το εξοχικό σπίτι βρίσκεται σε μια εξαιρετική πανοραμική θέση, φωλιασμένο στους λόφους του Marano di Valpolicella στην επαρχία της Βερόνα και αντιπροσωπεύει το τοπικό παράδειγμα αγροτικού οικισμού.

Οι αρχικές στρωματογραφίες ήταν οι τυπικές της εποχής της κατασκευής, τέλος του 19ου αιώνα: περιμετρικοί τοίχοι από πολύ χοντρή πέτρα, περίπου 55 cm. σοφίτα ισογείου σε άμεση επαφή με το έδαφος, εν μέρει στρωμένη με ντόπιες πέτρες.

Το αρχιτεκτονικό έργο περιελάμβανε αναδιοργάνωση των εσωτερικών δραστηριοτήτων, χωρίς ωστόσο να διακυβεύεται η αρχική χωροταξική οργάνωση.

Δομή και συστήματα

Στην πρώτη φάση των εργασιών ενισχύθηκε η υφιστάμενη κατασκευή ώστε να ασφαλιστούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν ενοποίηση με υποτοιχώματα και εγχύσεις ασβέστη στους φέροντες τοίχους. Στη συνέχεια, η ενεργειακή αποκατάσταση του κτιρίου προέβλεπε την τοποθέτηση εξωτερικής μόνωσης σε EPS με γραφίτη 14 cm για τον βόρειο τοίχο και εσωτερικό σε ορυκτό αφρό 12 cm στους υπόλοιπους τοίχους. Επιπλέον, στην οροφή, που επανήλθε στην πρώτη αρχική σανίδα, εφαρμόστηκε μόνωση από ίνες ξύλου για να αποκτήσει καλή συμπεριφορά ολόκληρου του φακέλου τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Η επιλογή του συστήματος εξαρτήθηκε από την ύπαρξη του περιορισμού του τοπίου που δεν επέτρεπε την εγκατάσταση ηλιακών/φωτοβολταϊκών πλαισίων, επομένως επιλέξαμε λέβητα συμπύκνωσης ενσωματωμένο με θερμόσομπα pellet. Το σύστημα θέρμανσης είναι τύπου ακτινοβολούμενου δαπέδου με ενσωματώσεις τοίχου στα μπάνια και για να διασφαλιστεί ο σωστός βαθμός ανταλλαγής αέρα και ελέγχου υγρασίας, εγκαταστάθηκε μηχάνημα επεξεργασίας αέρα με ανάκτηση κεντρικού τύπου θερμότητας υψηλής απόδοσης.