FUV | Οικία στην πλατεία Delago
159
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-159,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden,vertical_menu_hidden_with_logo, vertical_menu_width_260,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Είδος;

Ανακαίνιση μονοκατοικίας

Θέση:

Μαραθώνας

Κωδικός:

Ds81

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέες Κατασκεύες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κατηγορία: CasaClima A

Θέση: Bolzano

Ημερομηνία:11.09.2015

Διάκριση: CasaClima Award

Μελετητής : Your Projects

Σύμβουλος CasaClima: Paoletti Giulia Arch.

https://www.agenziacasaclima.it/it/casa-a-piazza-delago–16-4791.html

Εργο
Το νέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Bolzano, βρίσκεται στην περίμετρο μιας περιοχής που ονομάζεται “Ex-Bar Sabina”, στην οποία βρισκόταν μια προηγούμενη κατασκευή. Η νέα δομή που αποτελείται από δύο υπόγειους ορόφους και πέντε πάνω από το έδαφος χρησιμοποιείται για εμπορική χρήση στο τα δωμάτια στο δρόμο και έχει χώρο για τρία διαμερίσματα ανά όροφο στα υπόλοιπα επίπεδα. Η πρόσοψη είναι από σφυρήλατο σκυρόδεμα και χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο τσιμέντο που αποτελείται από τοπικά πέτρινα αδρανή για να διατηρήσει ένα κίτρινο χρώμα. Η κατασκευή ακολουθεί την αυστηρή και κανονική γεωμετρία των γύρω κτιρίων.Ο άκαμπτος κυβικός όγκος ελαφρύνεται από τα ακριβή κενά των λότζων.
Τα κουφώματα αλουμινίου με τριπλά τζάμια θωρακίζονται με ξύλινα συρόμενα παντζούρια, τα οποία μπαίνουν μέσα στον εξωτερικό τοίχο.
Ο παλιός πύργος σκάλας δεν κατεδαφίστηκε, αλλά χρησιμοποιείται ως πρόσβαση τόσο για το παρακείμενο κτίριο «Ansitz Schroffenstein» όσο και για τη νέα κατασκευή.
Το κτίριο είναι καλά ενσωματωμένο στη γειτονιά, ενισχύει την ιδέα του συνόλου, υποδηλώνοντας μια σύγχρονη πρωτοτυπία και νεωτερικότητα ταυτόχρονα. Το έργο κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής του Νότιου Τιρόλου 2015.

Δομή και συστήματα
Το εξωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από τούβλο με μόνωση EPS. Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με στόχο να εγγυώνται υψηλή άνεση διαβίωσης και ταυτόχρονα χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Τα συστήματα περιλαμβάνουν ένα πλήρες σύστημα θέρμανσης που παράγεται από έναν εξαιρετικά αποδοτικό λέβητα συμπύκνωσης που τροφοδοτεί ένα σύστημα ακτινοβολούμενων πλαισίων δαπέδου. Ανάλογα με τις ανάγκες, οι κλιματικές ζώνες του κτιρίου μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα. Για ΖΝΧ τοποθετούνται ηλιακά πάνελ στην οροφή. Η εσωτερική άνεση διασφαλίζεται από ένα αποκεντρωμένο ελεγχόμενο σύστημα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας από τον αέρα που αποβάλλεται.