FUV | CasaClima
15540
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15540,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden,vertical_menu_hidden_with_logo, vertical_menu_width_260,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

CasaClima

Η πρώτη πιστοποίηση CasaClima στην Ελλάδα έγινε στην Αίγινα!

Ο γενικός διευθυντής της F.U.V. Group, Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας είναι ο πρώτος πιστοποιημένος ενεργειακός σύμβουλος της CasaClima στην Ελλάδα.

Με αυτή του την ιδιότητα έχει καθοδηγήσει όλη την ομάδα μας στην συγκεκριμένη προσέγγιση και φιλοσοφία της ποιοτικής κατασκευής και δημιουργία κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.
Στην Αίγινα το 2018 παραδόθηκε το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που έλαβε τη χρυσή πιστοποίηση της CasaClima.
Από το τελικό θεωρητικό αποτέλεσμα προκύπτει ότι η κατανάλωση του κτιρίου για θέρμανση ψύξη και ζεστό νερό χρήσης θα είναι 9 kwh ανά τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο. Δηλαδή με 130μ² που είναι το σπίτι απαιτούνται συνολικά 1.170 kwh τον χρόνο.

 

Με δεδομένο ότι το κόστος της kwh στην Ελλάδα είναι 0,17588€ καταλήγουμε ότι το συνολικό κόστος για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό θα είναι 205,78€!

Εκτός από το παραπάνω κόστος, η ποιότητα διαβίωσης μέσα στο κτίριο θα είναι ιδανική.
Αυτό που μένει τώρα είναι να εγκαταστήσουμε έναν τοπικό μετεωρολογικό σταθμό και μετρητή καταναλώσεων ώστε να επιβεβαιώσουμε τα θεωρητικά μας αποτελέσματα. Το 2020 θα είμαστε σε θέση να τα παρουσιάσουμε!

Το έργο έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε διεθνές συνέδριο στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο το 2018, στην έκθεση KlimaHaus 2019 και είμαστε σίγουροι ότι σε έναν χρόνο από τώρα τα μετρήσιμα αποτελέσματα θα επιβεβαιώσουν ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το σπίτι του μέλλοντος!

 

Τι είναι η CasaClima;

 

www.agenziacasaclima.it

 

Η ενέργεια, το κλίμα και κυρίως η υγεία μέσα στα κτίρια είναι οι τομείς που θα στιγματίσουν το μέλλον μας!
Στα κτίρια σπαταλιέται σχεδόν η μισή ενέργεια που παράγεται παγκοσμίως και για αυτό τον λόγο χρειάζεται να βρεθούν αποδοτικές λύσεις.
Η CasaClima είναι ένας φορέας ποιοτικής μελέτης και πιστοποίησης των κτιρίων με κριτήριο την ενεργειακή απόδοση, την εσωτερική άνεση διαβίωσης σε αυτό και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Ένα πιστοποιημένο κτίριο CasaClima, χαρακτηρίζεται από την άριστη μόνωση του κελύφους του, την αεροστεγανότητα και την εκμηδένιση των θερμογεφυρών σε αυτό.
Έτσι με την άριστη ενεργειακή απόδοσή του, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να εξοικονομεί ενέργεια από τα κόστη της θέρμανσης και της ψύξης αλλά και να συνεισφέρει στην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος.
Η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και τα καινοτόμα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα που προδιαγράφονται, κάνουν την ζωή σε ένα κτίριο CasaClima οικονομικά βιώσιμη, άνετη και ευχάριστη!
Σύμφωνα με τον βαθμό ενεργειακής απόδοσης οι κατηγορίες είναι οι εξής:

  • CasaClima Gold: «Κατοικία του 1 λίτρου» δηλαδή απαίτηση ετήσιας θερμικής ενέργειας μικρότερης από 10 kWh/m²
  • CasaClima Α: «Κατοικία του 3 λίτρων» δηλαδή απαίτηση ετήσιας θερμικής ενέργειας μικρότερης από 30 kWh/m²
  • CasaClima Β: «Κατοικία του 5 λίτρων» δηλαδή απαίτηση ετήσιας θερμικής ενέργειας μικρότερης από 50 kWh/m²

 

Γιατί να γίνει η πιστοποίηση CasaClima;

 

Η πιστοποίηση CasaClima σήμερα, έχει ταυτιστεί ώς το συνώνυμο της ποιότητας και της διαφάνειας.
Η βαθμολόγηση της ενεργειακής ταυτότητας του κτιρίου από την αρμόδια υπηρεσία της Υπηρεσίας για την Ενέργεια του Alto Adige-CasaClima, είναι εντελώς αποκομμένη από την οικοδομική διαδικασία και αποτελεί εγγύηση για τους ιδιοκτήτες που θα την ζητήσουν.
Η ενεργειακή κατάταξη εκφράζεται στο συνολικό σχεδιασμό της κατασκευής, επαληθεύεται με την διενέργεια ελέγχων που περιλαμβάνουν προσεκτική εξέταση της κατασκευής, φωτογραφικό ημερολόγιο και επιτόπιες επιθεωρήσεις. Τι πιστοποιητικό με την αντίστοιχη πινακίδα δίνονται μόνο με την επίτευξη όλων των προϋποθέσεων.

 

Τι είναι η πινακίδα CasaClima;

 

Παραδίδεται και αναρτάται στην πρόσοψη του κτιρίου, μόνο εφόσον έχουν επιτευχθεί οι απαιτήσεις του πρωτοκόλλου. Σήμερα αυτή η πινακίδα αποτελεί σύμβολο της εσωτερικής άνεσης σε ένα κτίριο και της ενεργειακής σου απόδοσης.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην κατακόρυφη αύξηση της αγοραστικής αξίας του κτιρίου, διαμορφώνοντας μια νέα αγορά ακινήτων στην οποία επιβραβεύεται η ενεργειακή συμπεριφορά σε συνδυασμό με την εσωτερική άνεση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πιστοποίηση “CasaClima R” που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων.
Η μεγαλύτερη πρόκληση της οικοδομικής και οικονομικής δραστηριότητας για τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο, είναι να μπορέσει να προσαρμοστεί ένα κτίριο στις νέες ενεργειακές και ποιοτικές απαιτήσεις των σύγχρονων ανθρώπων.

Το πρωτόκολλο “CasaClima R” καθοδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση βοηθώντας στην:

  • Μείωση του κόστους της ενέργειας
  • Αύξηση της εσωτερικής άνεσης
  • Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος
  • Αύξηση της αξίας του ακινήτου
  • Εγγύηση για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κτιρίου

 

ClimaHotel

Οι υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης χρήματος, ενώ η συνέχιση του σημερινού τρόπου διαχείρισης της ενέργειας και των παγίων εξόδων, καθιστά σχεδόν ασύμφορη την συνέχιση της λειτουργία τους.
Η ενεργειακή αναβάθμιση μιας ξενοδοχειακής μονάδας δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια κριτήρια μιας κατοικίας. Απαιτείται εξειδίκευση, τεχνογνωσία, εμπειρία και αίσθημα ευθύνης.
Η πιστοποίηση ClimaHotel είναι το εργαλείο για την κατασκευή και τη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων με βιώσιμο τρόπο, που λαμβάνει υπόψη τόσο τα οικολογικά και τα οικονομικά δεδομένα, όσο και τα κοινωνικό-πολιτιστικά.